Mago.net

Mago.Net este pachetul perfect de programe pentru gestiunea companiei dumneavoastra: modular, poliglot, personalizabil.

Contabilitate

Acest modul al Mago.Net va permite indeplinirea obligatiilor fiscale de contabilitate generala. Modulul include conturile client/furnizor, registrul contabil si sabloane de documente cu ajutorul carora puteti introduce date automat. Modulul Contabilitate verifica securitatea datelor introduse si genereaza automat rapoartele de sfarsit de an. Planul de conturi este gestionat ca structura editabila cu pana la 8 niveluri de detaliere. Bilanturile de verificare si bilanturile contabile sunt disponibile pentru toate nivelurile planului de conturi, acelasi lucru fiind valabil pentru active si pasive, rapoartele de profit si pierderi cu detalii lunare, precum si deviatiile valorice si procentuale pe medii lunare. Sunt gestionate si rapoartele fiscale si listarea planificarii platilor.

Vanzari

In Modulul Vanzari al Mago.Net se pot emite documente cum sunt avizele de livrare, facturile (si facturile de insotire), notele de credit, chitantele etc. Este complet integrata si gestiunea multivaluta si a planificarii platilor. Politicile de pret si reduceri sunt complet personalizabile de catre utilizatorul Mago.Net si sunt de diferite tipuri, cuprinzand pretul de baza al produsului, clientul tipic al produsului, lista de preturi, marja de cost etc. Documentele se pot genera automat, folosind aplicatii usor de utilizat. Functiile de copiere a documentelor si de import de fisiere simplifica si maresc viteza introducerii datelor.

Achizitii

Modulul Achizitii din Mago.Net se ocupa de gestiunea si controlul bunurilor receptionate si de documentele aferente acestora (note de incarcare pentru transport, facturi etc.). In notele de transport se pot mentiona aspectele neconforme, pentru generarea automata a autorizatiei de returnare a marfii. In cadrul inregistrarii documentelor este disponibila o procedura de verificare a consecventei datelor, pentru identificarea eventualelor discrepante. Cand pe facturi se inregistreaza costuri aditionale, aceste documente pot fi corelate cu datele de incarcare pentru transport, pentru cresterea valorii de inventar. Calcularea automata a timpilor de livrare permite planificarea corecta a achizitiilor in functie de timpii medii de livrare ai furnizorilor.

Agenti

Modulul de gestiune a fortei de vanzare din Mago.Net include mai multe metode de calculare a comisioanelor, care se pot configura folosind politici pe baza de produse, reduceri aplicate etc. De asemenea, acest modul Mago.Net poate accepta calcule realizate cu aplicatii externe.

Audit

Acest modul permite utilizatorilor sa monitorizeze accesul la date. Cu ajutorul lui, puteti sti daca si cum au fost accesate, editate sau sterse datele si de catre cine. Datorita instrumentului de raportare specifica, datele de auditare se pot filtra si analiza.

Contabilitate previzionala

Datele contabile introduse pot fi afisate sub forma de previziuni, putand fi apoi transformate in inregistrari definitive sau sterse automat. Simularile contabile se pot gestiona asociind un cod de simulare unui grup de inregistrari previzionale.

Rapoarte

Toate modulele Mago.Net cuprind numeroase rapoarte personalizabile care ofera un control neintrerupt asupra datelor intregii companii. De exemplu, modulul Comenzi de Achizitie contine rapoarte care indica toate comenzile de achizitie inregistrate, livrarile viitoare si cantitatile comandate, in functie de articol si de furnizor. Modulul Comenzi de vanzare contine rapoarte care permit verificarea rapida a comenzilor si a cantitatilor ce trebuie livrate, in functie de articol si de client. Acestea sunt doar cateva exemple; fiecare modul are zeci de rapoarte gata de utilizat. In plus fata de eliberarea documentelor de vanzare standard, comenzi, note de livrare, facturi, chitante si note de credit pentru produse si servicii, Mago.Net ofera o gestiune „inteligenta” a jurnalelor de evidenta a comenzilor, folosind anumite functii care va permit sa definiti politici de expediere. De asemenea, Mago.Net se integreaza perfect in sistemele de comert electronic si de management al relatiilor cu clientii, crearea de valoare pentru compania dumneavoastra. Comenzile de achiziţie se pot crea pe baza celor de vanzare.

Inventar

Modulul Inventar (stocuri) din Mago.Net ajuta la structurarea organizarii inventarului, reducand astfel semnificativ costurile de gestiune. Sunt gestionate tranzactiile de intrare si iesire ale bunurilor prin intermediul unor instrumente avansate complet personalizabile (coduri de articole de pana la 21 de caractere, coduri inteligente, unitati de masura generale si specifice pentru fiecare articol, posibilitatea gestionarii a pana la 4 dimensiuni etc.). Preturile si listele de pret se pot introduce in numar nelimitat in functie de domeniul cantitativ si pot fi asociate clientilor si furnizorilor. Fiecare articol poate fi urmarit cu ajutorul cititoarelor optice sau folosind criterii de cautare cum sunt categoria produsului sau fabricantul. Navigarea grafica printre articole afiseaza simplu si rapid toate informatiile aferente diferitelor articole si ofera o perspectiva completa asupra intregului inventar. Sunt disponibile diferite criterii de valorizare, inclusiv constrangerile de timp, cum ar fi LIFO/FIFO in unitati anuale si medii ponderate. Procedura de inchidere a inventarului este simpla si asistata de program si se poate rula aplicand fie acelasi criteriu de valorizare pentru toate articolele, fie criterii specifice pentru fiecare articol.

Productie avansata

Modulul Productie Avansata din Mago.Net gestioneaza fluxul documentelor de productie si dezvoltarea lor operationala. Sunt gestionate ciclurile de fabricatie, dumneavoastra putand sa specificati centrele de lucru, echipele, timpii si costurile. De asemenea, puteti gestiona atat procesele interne, cat si pe cele subcontractate in aceeasi comanda de fabricatie. Puteti vizualiza si colecta date si despre derularea unei faze individuale a procesului, cu indicarea timpilor finali si calcularea costurilor relevante. Se pot alege componente in timpul desfasurarii fazelor individuale, pentru a inregistra prompt consumul de materiale. Cantitatile produse si deseurile se pot inregistra in timpul colectarii datelor. Modulul include si gestionarea subcontractorilor si a documentelor aferente. Exista diferite rapoarte care va ajuta sa pastrati controlul asupra derularii comenzii si sa observati discrepantele dintre valorile anticipate si cele finale in ce priveste costurile si timpii.

Analiza si control

Problemele de analiza si control au fost rezolvate pe deplin in Mago.Net prin determinarea anticipata, identificarea, dirijarea si analiza costurilor si a veniturilor. Modulul imparte centrele de cost in doua categorii, reale sau test. Sunt gestionate centrele de cost si posturile, sabloanele de calcul analitic si tranzactiile, precum si diferite sisteme de management (calculul costurilor directe si totale). Modulul cuprinde o gama completa de rapoarte pe care le puteti personaliza dupa preferinte.

Loturi si serii

Expirarea loturilor si urmarirea sunt gestionate de acest modul al Mago.Net in scopuri ce tin de controlul calitatii. In momentul achizitionarii se poate genera automat un cod al lotului, continand data de expirare si informatiile de incarcare pentru transport sau chiar si numarul de lot acordat de la furnizor. Aveti la dispozitie numeroase functii de control, cum ar fi imprimarea etichetelor pentru bunurile receptionate, cu sau fara coduri de bare.

Comenzi achizitie

In modulul Comenzi de achizitie din Mago.Net sunt gestionate ofertele de pret de la potentiali furnizori, precum si comenzile de achizitie. Acest modul al ERP-ului Mago.Net a fost conceput in scopul de a spori viteza si usurinta realizarii comenzilor de achizitie. Comenzile de achizitie se pot crea pe baza celor de vanzare sau se poate folosi o aplicatie care le genereaza automat, pentru a analiza atat comenzile de vanzare, cat si stocul de marfa din inventar. Comenzile de achizitie se pot expedia fara a folosi modulul de Achizitii din Mago.Net, fiind generate printr-o procedura specifica de inregistrare a tranzactiilor de inventar.

Securitate

Cu ajutorul modulului Security din Mago.Net, administratorul de sistem poate activa functiile si campurile pentru toti utilizatorii, sau poate stabili care dintre acestea sa poata fi doar citite si care editate. Utilizatorii isi pot schimba pozitia. Modulul ofera o gestiune detaliata a autorizarilor, pana la gestionarea campurilor individuale. Utilizatorii pot accesa sistemul cu aceleasi drepturi de la orice statie de lucru din reteaua locala sau prin Internet, folosind, de exemplu, EasyLook sau Magic Documents. Fiecare utilizator este recunoscut in mod individual si univoc, acordandu-i-se permisiunea de a utiliza sistemul.

Lista de materiale

Modulul Lista de materiale (retete) din Mago.Net se foloseste la administrarea asamblarii produselor si a costurilor aferente acesteia si se poate structura intr-un numar infinit de niveluri si componente. Flexibil si personalizabil, el va permite definirea cantitatilor, a caracteristicilor, a unitaţilor de masură etc. De asemenea, se poate verifica fezabilitatea planurilor individuale de productie prin indicarea cantitatilor de componente ce trebuie comandate pentru productie si costurile industriale relevante.

Comenzi vanzare

In cadrul modulului Comenzi vanzare din Mago.Net sunt gestionate ofertele de pret pentru clientii existenti si potentiali, precum si comenzile de vanzare. Articolele se pot selecta dupa diferite criterii, inclusiv codurile clientilor. Alocarea preturilor in oferte si comenzi se face automat, pe baza politicilor de fixare a preturilor definite de utilizator. Modulul ofera o imagine imediata asupra portofoliului de comenzi si va permite sa planificati livrarile.

Productie baza

Modulul Productie baza din Mago.Net gestioneaza fluxul documentelor de fabricatie si dezvoltarea lor operaţionala. Se gestioneaza desfasurarea comenzilor de productie, selectia materialelor si colectarea datelor. Se poate monitoriza constant disponibilitatea stocului zilnic prin analiza documentelor de consum si predare. De asemenea, modulul permite si gestionarea subcontractarii si va permite sa includeti subcontractantii printre resursele de productie. Evolutia activitatii se poate monitoriza constant folosind rapoarte de control ce includ cantitatea realizata si cea anticipata, precum si abaterile fata de program.

Mail conector

Folosind acest modul din ERP-ul Mago.Net, puteti genera rapoarte in format pdf care sa fie transmise automat prin email sau fax la adresele si numerele obtinute prin „citirea” continutului raportului. Puteti trimite facturi, scrisori de preaviz, rezumate ale comenzilor etc. folosind Mail Connector. Mail Connector se poate utiliza si pentru a lista documente in format pdf in scopul arhivarii.

WEE

Acest modul al ERP-ului Mago.Net administreaza contributiile optionale cerute clientilor pentru recuperarea si gestiunea deseurilor electrice si electronice. Fabricantii de echipamente electronice pot factura clientilor, alaturi de pretul produselor, o parte din costurile suportate pentru colectarea si eliminarea acestora conform directivei privind deseurile de echipamente electrice si electronice.

Securitate baza

Security Light gestioneaza blocarea accesului la documente intregi din baza de date Mago.Net, la introducerea de date, rapoarte etc. Utilizatorii vor vedea cum interfata Mago.Net actualizeaza in consecinta toate functiile relevante, iar documentele vor aparea sau disparea din meniu.

Planificarea productiei

Acest modul din Mago.Net permite examinarea proceselor de fabricatie planificate si a activitaţilor de repetare a comenzilor pentru materiale, in functie de scenariile pe termen mediu si lung. Planificarea productiei se desfasoara prin analiza disponibilitatii materialelor (MRP/II) si analiza resurselor capacitatii de productie (CRP), chiar folosind histograme de incarcare (comparatie intre statiile de lucru si capacitatile medii) si diagrame Gantt (faze de productie).

Mijloace fixe

In modulul Mijloace Fixe din Mago.Net sunt prelucrate aspectele fiscale si administrative ce tin de gestiunea activelor amortizabile. Modulul citeste si actualizeaza toate datele pentru fiecare activ, din momentul achizitiei pana in cel al instrainarii. Activele fixe pot fi simulate si rulate automat la final de an.