Achizitii si vanzari

Soluții standard Mago4 si personalizate pentru gestionarea completa fluxurilor de achiziții si vânzări.

Comenzi achiziție

Datorită modulului Comenzi de achiziție, puteți controla cumpărăturile companiei dvs., optimiza costurile si reduceți mult volumul de stocare al inventarului dvs. Oferta furnizorului nu afectează inventarul si nu generează nici o înregistrare contabila. Puteți aproba o ofertă si apoi sa o convertiți într-o comandă sau sa o respingeți. Comanda achiziție Mago4 va permite sa gestionați cel mai bine articolele comandate, stocurile de inventar referitoare la mărfurile care urmează sa fie primite si sa trimiteți comenzi către furnizori. Se poate întâmpla sa existe comenzi de cumpărare in care sunt indicate diferite date de livrare a mărfurilor in document. In acest caz, puteți specifica data de livrare dorită pentru fiecare rând. Modulul Comenzi de achiziție oferă o varietate de liste care va permit sa analizați, sa verificați toate aspectele legate de gestionarea comenzilor.

Achiziții

Achizițiile sunt complet integrate cu modulele Comenzi de achiziție, inventar si financiar. Mago4 poate propune automat cele mai recente prețuri aplicate de furnizor unor articole specifice, oferă politici de prețuri si reduceri care sunt propuse in funcție de prioritățile stabilite de dvs. Mago4 este capabil sa gestioneze orice rotunjire fiscală aleasă de furnizor pe documentul de achiziție, datorită funcției de corectare manuală. Mago4 este capabil sa verifice automat diferiți parametri aplicați in factura de cumpărare, precum prețuri, cantități, reduceri, taxe si condiții de plata, comparând cu cele indicate in comanda sau factura de încărcare. Puteți obține, de asemenea, liste de gestionare a achizițiilor sortate după data (data plații), furnizor si metoda de plată.

Comenzi vânzare

Cu acest modul, Mago4 înregistrează ofertele, le transforma in comenzi sau înregistrează comenzile direct fără a trece de la oferta. De asemenea, pot fi emise într-o alta monedă fata de moneda de bază a companiei: Mago4 convertește automat pentru fiecare valoare! Puteți indica unele informații cu privire la livrare încă din momentul ofertării; in special puteți indica termeni, ambalare si transportator. Aceste informații pot schimba adesea decizia potențialului client. De asemenea, puteți defini cine plătește pentru livrare. Comenzile de vânzare nu creează înregistrări contabile sau de inventar, dar conduc la rezervarea articolelor din comanda pentru cantitățile indicate. In funcție de acordurile comerciale cu clientul, data scadenței ratelor poate fi calculată de la data comenzii sau data facturii. Comenzile clienților pot fi preluate in comenzile furnizorului.

Comenzi deschise

Clienții tind de obicei sa planifice comenzile pentru a asigura disponibilitatea stocurilor de materii prime la sediul furnizorului si pentru a garanta timpul de livrare. Prin urmare, comenzile pot avea anumite niveluri de „certitudine”, de exemplu: Comenzi planificate, Comenzi proiectate, Comenzi confirmate. Cu modulul Mago4 Comenzi Deschise, puteți utiliza toate caracteristicile avansate pentru a evalua daca confirmați sau nu comenzile de vânzare sugerate si generați cu ușurința un plan detaliat de livrare a materiilor prime, care trebuie trimis furnizorului, cu diverse niveluri de certitudine asupra cantităților. Comenzile deschise va oferă o serie completa de rapoarte pentru prognozarea stocurilor, materiilor prime si previziuni de rezervare a contractelor, planuri de livrare pentru furnizorii de materii prime etc.

Vânzări

Datorita Mago4, puteți alege politica de aplicare a preturilor care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs.: este posibil sa creați si sa modificați liste de preturi, atât manual cat si automat si sa gestionați in mod flexibil politica de reduceri. Puteți conecta preturile la client sau articol sau ambele. Puteți, de asemenea, sa aplicați prețuri in funcție de creșterea costurilor pentru achiziția sau fabricarea mărfurilor. Mago4 folosește conceptul de „preț de bază”, care nu este neapărat prețul de vânzare, ci o bază, care poate fi un cost, de la care sa înceapă definirea prețului de vânzare. Generarea de facturi este simplă, deoarece puteți solicita emiterea, contabilizarea, generarea tranzacțiilor inventar, generarea tranzacțiilor Intrastat, trimiterea prin e-mail si tipărirea; Datorită unei varietăți considerabile de liste, puteți gestiona toate aspectele vânzărilor.

Limita credit clienți

Știți cum sa gestionați cel mai bine limita de credit pe care o acordați clienților dvs., evaluând corect fiabilitatea acestora? Mago4 răspunde acestor nevoi cu deplinătatea si flexibilitatea modulului de gestionare a limitelor de credit, inclusiv capacitatea de a efectua diferite acțiuni, in funcție de diferitele tipuri de documente. Menținerea sub control a fiabilității clienților dvs. atunci când primiți o comandă este esențială! Pentru a face acest lucru, Mago4 va oferă patru criterii de verificare pentru limita de credit: valoarea comenzii unice; valoarea totală a comenzilor încă de îndeplinit; cifra de afaceri încă de colectat; limita totală a creditului. Daca unul sau mai mulți parametri relevanți pentru managementul Limita Credit este depășit, este posibil sa blocați documentul, adică neavând posibilitatea înregistrării comenzii pana la deblocarea limitei de credit atribuită clientului respectiv.

Manager Barcode

Daca compania dvs. prelucrează articole cu etichete cu coduri de bare, acest modul este într-adevăr esențial. Cu Mago4 tot ce aveți nevoie este modulul de coduri de bare si orice cititor de coduri de bare care din emulația tastaturii să se poată gestiona toate operațiunile de încărcare si descărcare a inventarului cu o simplă scanare. Managerul Coduri de Bare Mago4 poate produce si recunoaște diferite tipuri de coduri: de la codul de bare simplu capabil sa identifice un singur articol care poate fi diferențiat si de unități de măsura, pana la coduri de bare structurate compuse din mai multe informații, precum loturi, data de expirare a lotului, număr de serie, cantitate, greutate, volum, etc. Modulul este de asemenea capabil sa citească codurile GTIN (GS1-128), care sunt utilizate pe scara larga in sectorul de distribuție alimentara.

Gestiune Agenți

Cu ajutorul Gestiune Agenți puteți gestiona toate persoanele pentru care doriți sa calculați un comision printr-un cod (vânzător). Acest cod va permite sa efectuați orice tip de tranzacție aferenta in toate documentele unui management dat. Alegeți daca vânzătorii dvs. sunt angajați sau furnizori. In fiecare document de vânzări care include un agent de vânzări, Mago4 va propune politica asociată cu acesta. Comisioanele sunt plătite doar din facturi, chitanțe si note de credit. Mago4 leagă acumularea de comisioane la expirarea ratelor facturii sau la plata efectiva primita. Pornind de la facturi, puteți, de asemenea, sa calculați comisioane in funcție de clienți, produse vândute, reduceri aplicate etc. Comisioanele pot fi acumulate la data facturii, la data scadentei sau după colectarea, permițând-va sa combinați diferite tipuri de angajamente.

SFA MEMO

Soluția MEMO SFA este destinată societăților care doresc automatizarea activității agenților, prin utilizarea de tablete sau telefoane dotate cu sistem de operare Android. Fiecare agent poate introduce in aplicația de pe propriul device mobil comenzile noi de la clienți, chitanțele de încasare a facturilor in sold, si poate consulta stocul existent in depozit. Documentele introduse de către agent ajung printr-un proces asincron in baza de date Mago4, urmând sa fie integrate in fluxul specific fiecărui tip de document. Politicile de preț/discount configurate in Mago4 sunt actualizate dinamic la nivelul aplicației mobile, agentul având tot timpul la dispoziție listele de preț actualizate. Sunt de asemenea disponibile o serie de rapoarte privind activitatea zilnica a agentului(lista comenzi, lista încasări etc.)

Expediții

Modulul Expediții este destinat firmelor de distribuție si completează funcționalitățile standard din Mago4 cu cerințele specifice ale distribuitorilor din Romania. Permite crearea si gestionarea listelor de încărcare a mașinilor, in baza comenzilor existente in Mago4. Listele de încărcare pot fii gestionate atât prin utilizarea funcționalităților specifice din modulele WMS, cat si prin generarea directă a documentelor de expediție (avize, facturi). Este disponibilă livrarea in 2 faze: centralizator transfer către gestiunea mașinii, si descărcarea acesteia de către documentele emise către clienți.
Este de asemenea disponibilă gestionarea retururilor de la clienți, pentru a avea o gestiune completa a fluxurilor de distribuție. Emiterea documentelor fiscale se face automat, pentru întreaga listă.