Una dintre marile noutăți ale versiunii 2021 pentru platforma SmartCash RMS o reprezintă lansarea în premieră absolută în România a serviciului de plată cu criptomonedă direct la casa de marcat, asadar direct în aplicația SmartCash POS, versiunea 8.

Pentru mulți dintre prietenii noștri comercianți, termenul de criptomonedă nu este atât de cunoscut. Cu toate acestea, în rândul tineretului din generația Millenium, păstrarea economiilor în acest tip de valută a devenit un obicei.

Nici nu e de mirare datorită caracterului transparent și anonim al criptomonedelor și mai ales, a creșterii galopante a valorii de piață a lor în ultima vreme.

Problema de până acum însă a fost că acest tip de monedă putea fi folosit în retail, aproape exclusiv în mediul online.

În magazinele fizice, datorită nevoii de tranzactionare în timp real, durata unei tranzacții financiare prin blockchain (adesea de ordinul minutelor sau chiar a zecilor de minute) a fost prohibitivă.

Aici intervine noutatea absolută a metodei de plată introdusă în suita SmartCash RMS. Este vorba despre procesatorul de plăți GoCrypto, care facilitează prin intermediul unui wallet virtual, Elly pe numele său, utilizarea criptomonedelor Bitcoin și Etherium în tranzactii de timp real la casa de marcat.